14B785ED-2327-43E8-BC80-445A9F92B467820F1FA8-9855-4621-A53A-2986CF9610373E7FF466-198F-427D-9FF9-77EBB7B9036FD3D84850-CA52-4813-BA81-B392DAE47F5AACB3919C-D8B7-49B1-9A2A-B2FF2C81712E3A0CDC6C-1053-489C-B895-0A1A95072893F57C1C54-BB25-46B6-B3F5-DAF5E3EF1A128F480220-06CA-49F9-8763-0A5F921EFD91

Er datasenteret ditt utdatert?

Tiden er inne for skybaserte løsninger. Svært mange selskap er nå i en situasjon der de trenger enten å oppgradere sitt eget datasenter, eller kontrakten med driftspartneren er i ferd med å gå ut. Da er veien til skybaserte løsninger et alternativ.

Driftskontrakter på infrastruktur og tjenester har tradisjonelt hatt lange avtaleperioder. Noe av grunnen til dette er at eierne av datasentrene må gjøre store investeringer, og disse må nedbetales. I tillegg er det en rekke tjenester rundt som må etableres og det tar tid å bytte fra tidligere plattform.

Pearl er partner av både Amazon Web Services og Microsoft Azure. Vi har vært i en rekke prosesser med kunder som har migrert løsningene sine over til skybaserte tjenesteleverandører.

Hvordan kan dette gjøres? Og hva er viktig å ta med i vurderingen?

To alternativ:

-        bestem deg for at skybaserte tjenester skal brukes i så stor grad som mulig

-        bestem at skybaserte tjenester er det eneste alternativet

Uansett hva du bestemmer deg for, bør du sjekke hva det koster å fornye kontrakten, eller å oppgradere ditt eget datasenter.

Hvis din driftsleverandør gir deg en pris på samme plattform som du har hatt de siste årene, bør forventningen være å redusere driftskostnadene betraktelig. Mest sannsynlig er hele løsningen skrevet ned og marginene til leverandøren har gått betraktelig opp.

Har du et komplisert systemlandskap kan det være smart å inngå en kortere avtale med eksisterende leverandør med mulighet for avvikling på relativt kort varsel. Prosessen kan ta lengre tid enn du tenker.

Samtidig sjekker du:

-        hvordan er oppsettet er i dag

-        hvilke løsninger ligger hvor

-        hvor mye prosessorkraft, minne og harddisker bruker dere

-        hvordan er lastbalansering, linjeleie og backup

Ta med opplysningene til oss
Når du har alle disse opplysningene, tar du kontakt med oss i Pearl og ber oss om å sette opp et forslag basert på behovet du har i dag. Vi kommer sikkert til å spørre om dere ønsker å ta en oppgradering av løsningene som skal migreres.

Her finnes det ofte argumenter for og i mot.

For mange vil det være bra å ta migreringen til skybaserte løsninger som et første skritt, deretter å gjennomføre en oppgradering. Andre vil ha fordel å gjøre begge deler samtidig. Komplett migrerte til Microsoft Azure uten å gjøre en oppgradering av ERP-løsningen, NorEngros flyttet til Amazon Web Services samtidig som de oppgraderte til S/4HANA.

Skal du over til HANA-database eller migrere til S/4HANA, vil behovet til infrastrukturen være annerledes. Løsningen krever et annet oppsett fordi databasen er minnebasert, og vi setter opp et forslag som passer i forhold til dette. Det kan være en utfordring for driftspartnere som ikke har like god forståelse for hva SAP krever sammenlignet med en partner som Pearl.

Riktig skalering
Du kommer fra et tankesett der det er viktig å ha litt ekstra futt i datasenteret når belastningen er høyere enn vanlig. Eksempelvis måtte løsningen hos Komplett være skalert til å takle 30 ganger mer trafikk på Black Friday enn vanlig. Riggen deres var overdimensjonert i lange perioder resten av året.

Når du skal ut i skyen, skalerer vi løsningen i forhold til hva som er normal belastning, og løsningen kan enten automatiseres slik at den skalerer av seg selv ved behov, eller at vi planlegger for økt belastning når vi vet behovet kommer.

Lagring og backup
I dag har dere kanskje data lagret på samme type lagringsmedier og kjører backup av hele oppsettet med jevne intervaller. I skyplattformen er det enklere å flytte data som ikke blir brukt eller oppdatert så ofte over på rimeligere lagrings- og backup-løsninger.

Data lake
Det finnes et hav av muligheter i Microsoft Azure og Amazon Web Services – altfor mange til at vi kan gå inn på dem nå.

En mulighet som er verdt å nevne og som vi snakker med svært mange kunder om er data lake, eller lagring og bearbeiding av store mengder med data. Dette kan være data fra SAP-løsningen, eller fra andre deler av deres systemlandskap som kan brukes til å analysere og gi innsikt.

Samarbeidspartneren vår Sannsyn hjelper kunder med å bruke sine data til å skape bedre forståelse for hvordan data fra ulike kilder henger sammen og kan brukes til noe smart. Les mer om dette i denne artikkelen: Er du opptatt av dine kunder?
( https://www.pearlgroup.no/no/news/er-du-opptatt-av-dine-kunder )

Kontakt oss for å høre mer om hvordan Pearl og våre samarbeidspartnere kan hjelpe din bedrift med å migrere SAP og andre løsninger til skyen.

Jens Fossum, Salgs og Markedssjef

Mailto: jens.fossum@pearlgroup.no

Mobil: 470 34 200

Se filmen fra vår migrering til Microsoft Azure for Komplett:

14.06.2019

Er datasenteret ditt utdatert?

Pearlgroup.no bruker informasjonskapsler (cookies) primært til trafikkmåling og optimering av sidens innhold. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av informasjonskapsler. Les mer i vår Privacy Statement