14B785ED-2327-43E8-BC80-445A9F92B467820F1FA8-9855-4621-A53A-2986CF9610373E7FF466-198F-427D-9FF9-77EBB7B9036FD3D84850-CA52-4813-BA81-B392DAE47F5AACB3919C-D8B7-49B1-9A2A-B2FF2C81712E3A0CDC6C-1053-489C-B895-0A1A95072893F57C1C54-BB25-46B6-B3F5-DAF5E3EF1A128F480220-06CA-49F9-8763-0A5F921EFD91

Trainee i Pearl

Pearl har startet rekrutteringsprosessen til neste års trainee program. Les denne artikkelen om hvordan det er å jobbe som trainee hos oss.

I Pearl ser vi etter utadvendte, framoverlente og dyktige personer som kan forestille seg en fremtid som SAP-konsulent, og som brenner for å bli en! Først av alt er det viktig med en interesse for teknologi når man skal jobbe hos Pearl.

Trainee programmet til Pearl varer mellom 6 og 12 måneder. Den første tiden som trainee er preget av mye ny informasjon og lesing til sertifiseringer. Samtidig blir trainee'ene inkludert i relevante prosjekter slik at de får praktisert det de leser om. Dermed er hverdagen variert.

Det er mye lesing og en bratt læringskurve! Sertifiseringer skal bestås, og så går man over til arbeidsoppgaver som er relevante for sitt område. De blir fulgt opp av en mentor som er til stor hjelp for å komme inn i konsulentverden. I trainee perioden lærer de nye begreper, får prøvd ulike systemer, blir fulgt av andre konsulenter, og består sertifiseringer. Denne kunnskapen tar man med seg videre i Juniorkonsulet rollen for å bygge videre på. Det er alltid masse å lære innenfor fagfeltet. Man må være nysgjerrig og ivrig etter å lære nye ting. Ingen dag er lik, og man får stadig nye oppgaver og utfordringer.

Programmet består av ulike moduler. Blant de er det teoretisk opplæring, SAP-logistikkprosesser, introduksjon til SAP-systemlandskapet i praksis, å bli kjent med SAP-applikasjonsstøtten i PearlCare, SAP-rådgivning ved å jobbe i SAP-prosjekter, og introduksjon til prosjektledelse. I tillegg er det treningsøkter for å utvikle traineenes personlige, metodiske og sosiale ferdigheter.

Etter oppstart som trainee reiser de til København for å ta et kurs. I København deltar alle på et kurs som går over to uker. Dette pågår omtrent som en vanlig arbeidsdag. Etter kurset går man ut i lag for å spise og utforske byen, men man trenger gjerne også en del tid til å lese pensum og forberede presentasjoner på ettermiddagen. Turen er en veldig fin måte å bli kjent med de andre traineene på, både faglig og sosialt. Utenom kursingen kan man stort sett legge opp dagene som man selv ønsker. Nå helgen mellom de to kursukene kommer, reiser mentorene fra Pearl ned for å høre på presentasjonene. Etter presentasjonene har man tid til sightseeing i København. Lørdag kveld drar man ut og spiser med mentorene, og kanskje en bytur etterpå. På søndagen er det tenkt at traineene skal finne på noe sosialt sammen. Uke to er ny kursuke.

Så fort første sertifisering er bestått etter København-kurset, kombineres lesing til neste sertifisering med reelle kundeoppgaver. Det skal settes av tid til lesing også, men i tillegg så blir traineene gitt faktiske kundeoppgaver fra starten av. Trainee programmet består av to sertifiseringer. Den første er en generell introduksjon til SAP og dekker flere ulike moduler og prosesser. Den neste sertifiseringen er spesifikk til hver trainee sitt fordypningsområde. Her får man noen måneder til å lese, samtidig som man begynner å jobbe med oppgaver, prosjektarbeid, og reiser ut til kunden for oppdrag. Gjennom hele perioden vil man få god støtte og hjelp fra mentoren sin, og andre konsulenter i Pearl. Man får bli med på alle de sosiale arrangementer som Pearl arrangerer: kick-off, julebord og sommerfest. Utenom jobb arrangeres det en del sosiale aktiviteter av de ulike trainee årskullene. Dermed har man gode muligheter for å bli godt kjent med tidligere trainee kull.

Etter trainee perioden blir man junior konsulent. Du er ferdig med å lese til «eksamen», og alt går nå ut på å lære så mye som mulig. Kanskje man får noen faste oppgaver i sammenheng med PearlCare (for eksempel monitorering av enkelte kunder), eller blir dratt med inn i nye prosjekter. Grunnet en nøye gjennomført rekrutteringsprosess er det svært sannsynlig at traineen får tilbud om fast stilling som juniorkonsulent. Det forventes selvfølgelig en viss standard på oppgavene som skal utføres og at traineen viser engasjement for faget, samt at sertifiseringer blir bestått.

Høres trainee programmet til Pearl ut som noe for deg? Send inn CV og søknad til jobb@pearlconsulting.no.

I 2020 skal vi ha tilsammen 10 nye trainees innen ulike fagområder.

09.10.2019

Trainee i Pearl

Pearlgroup.no bruker informasjonskapsler (cookies) primært til trafikkmåling og optimering av sidens innhold. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av informasjonskapsler. Les mer i vår Privacy Statement