Burger
Kontorer
Lysaker

Strandveien 8, inngang B, 6. etasje
1366 Lysaker
Oslo, Norge

+47 957 06 042
bernhard.olsen@pearlgroup.no

Sandefjord

Østre Kullerød 4
3241 Sandefjord

+47 957 06 042
bernhard.olsen@pearlgroup.no

Stockholm

Rosenborgsgatan 12
SE-169 74 Solna 
Sweden

+46 708 31 98 02
carl.ostholm@pearlgroup.se

Göteborg

Lindholmspiren 7c
417 56 Göteborg
Sverige

+46 73 633 62 57
per.bengtson@pearlgroup.se

Kyiv

Gulliver, 1A Sportyvna Square
01023 Kyiv
Ukraina

+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Riga

Krišjāņa Valdemāra street 21 - 20

Riga, LV-1010

Latvia

+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Singapore

Pearl Care Singapore PTE LTD
9 Temasek Boulevard
31F Suntec Tower 2
Singapore 038989

+47 932 87 712
tom.berget@pearlgroup.no

Helsinki

Osoite ilmoitetaan myöhemmin
Helsinki
Finland

+358 50 408 0566
tuomas.haimi@pearlgroup.fi

Ledelsen
Geir Thoresen

CEO Pearl Group

geir.thoresen@pearlgroup.no
+47 976 71 574

Tom Berget

Business Development Director

tom.berget@pearlgroup.no
+47 932 87 712

Therese Mellegård

Project Director

therese.mellegaard@pearlgroup.no
+47 415 03 212

Bernhard Olsen

CEO Pearl Norway

bernhard.olsen@pearlgroup.no
+47 957 06 042

Ingemar Goksøyr

CFO

ingemar.goksoyr@pearlgroup.no
+47 90 60 10 00

Stian Green

Director Pearl Care

stian.green@pearlgroup.no
+47 920 11 808

Trond Pedersen

Director International Operations

trond.pedersen@pearlgroup.no
+47 995 07 750

Carl Östholm

CEO Pearl Sweden

carl.ostholm@pearlgroup.se
+46 708 31 98 02

Skrevet av


Pearl Group

Publisert


06.01.2021

Borregaard implementerer Extended Warehouse Management (EWM)

Borregaard implementerer Extended Warehouse Management (EWM)

Høsten 2019 implementerte Pearl SAP Extended Warehouse Management (EWM) for Borregaard. Systemet er integrert mot LIS sitt reolsystem for en komplett og automatisert lagerløsning.

 

Ved bruk av en effektiv og optimalisert EWM-løsning, i kombinasjon med lagerbyggets størrelse og kapasitet, har Borregaards samlet lagring av  ligninproduktene under ett og samme tak. Tidligere hadde selskapet flere eksterne varelagre for lignin. Som en av verdens mest bærekraftige produsenter av biokjemikalier og biomaterialer, er Borregaard opptatt av løsninger som kan redusere karbonavtrykket forbundet med produktenes livssyklus ytterligere. Klima- og miljøpåvirkning er derfor alltid en viktig del av alle selskapets investeringsprosjekter. Effektive transportløsninger med nullutslipp, både for frakt av råvarer inn til anleggene og utgående transport av produkter til kunder, vil redusere CO2-utslippene forbundet Borregaards logistikk.

 

Om Borregaard

Borregaard har et av verdens mest avanserte og bærekraftige bioraffineri. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard har 1100 ansatte fordelt på fabrikker og salgskontorer i 16 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika. Borregaard har også sterke posisjoner innen ingredienser og finkjemikalier.

 

Extended Warehouse Management

SAP EWM var først lansert i 2005. Siden den gang har applikasjonen modnet og er i dag en av markedets beste lagerstyringssystemer.

 

SAP EWM kan implementeres som enten et desentralisert system eller som et integrert system. Sistnevnte, Embedded Extended Warehouse Management (EWM), krever S/4HANA som ERP-system og er en innebygd applikasjonskomponent i S/4HANA. Med S/4HANA har kunden også mulighet til å velge en desentralisert EWM-løsning hvis dette, av strategiske grunner, er en mer egnet løsning for den unike kunden.

 

For Borregaard ble det implementert en desentralisert EWM-løsning, integrert mot deres eksisterende SAP ERP-system. Fra tidligere har Pearl god erfaring med slike implementasjoner. Det ble utviklet brukervennlige apper gjennom Fiori-grensesnittet som ga Borregaard den funksjonalitet, enkelthet, effektivitet og lagerkontrollen de trengte, basert på deres spesifikke behov. Nok en gang fikk vi erfart at Fiori-grensesnittet til SAP fungerer godt, både i form av utviklingsmuligheter samt sluttbrukers opplevelse av løsningen.

 

Borregaard valgte å benytte LIS sitt reolsystem på sitt nye lager. LIS er en totalleverandør av lager- og logistikkløsninger for bedriftsmarkedet i Norge. Med over 40 års erfaring fra den norske logistikkbransjen leverte de et godt egnet reolsystem for Borregaard. Det ble erfart en god kommunikasjon og et godt samspill mellom reolsystemet og EWM-løsningen. Integrasjonen mellom systemene gjorde det mulig å automatisere en god vektbalanse for reolene i sammenheng med innplassering og uttak av varer. I tillegg er reolene flyttbare som gir en god utnyttelse av plass, samt automatisert tilgang til produkter ved behov.

 

Kvalitetskontroll og sikring er et viktig element i Borregaard sin løsning, og er dermed integrert mot ERP Quality Management via EWM Quality Inspection Engine, for å ivareta kvalitetskravene til produktene.

 

Borregaard har effektivisert logistikken med å planlegge transportørenes adkomst, hvorav systemet automatisk slipper opp plukk som imøtekommer de kundespesifikke kvalitetskrav, til korrekt tid for å nå avgangene. Utgående logistikk er også fullintegrert mot deres eksisterende CMR løsning.

 

Pearl er opptatt av gjenbruk av gode løsninger, noe som er et viktig fundament i alle våre prosjekter. Samtidig er ethvert nytt prosjekt en fantastisk læringsmulighet da ingen kunder er like! Fra EWM-implementasjonen hos Borregaard ble det også høstet inn nye erfaringer, noe som vil komme Borregaard og fremtidige/eksiterende kunder til gode.

 

Effektive logistikkløsninger og god lagerstyring er avgjørende i dagens konkurransepregede marked. Med fleksibiliteten til å distribuere EWM på flere måter har SAP ytterligere forbedret verdien av en av de mest populære lagerstyringsløsningene tilgjengelig i dag. SAP sin EWM-løsning, både den desentraliserte og integrerte løsningen, er fremtidens lagerløsning som gir deg akkurat disse mulighetene. Skulle du trenge hjelp til å velge den mest egnede løsningen, er vi her for å hjelpe deg gjennom prosessen og sikre best mulig passform for din virksomhet. Pearl har flere pågående og kommende EWM-prosjekter som skal realiseres hos andre kunder. Vi gleder oss til å bruke den kunnskapen vi har fått igjennom dette prosjektet, og andre EWM-prosjekter, til å automatisere og optimalisere flere lagre.

 

Ta gjerne kontakt med oss for å snakke mer om Extended Warehouse Management, både integrert og desentralisert, da vi er det konsulenthuset i Norge med størst ekspertise på dette området.

 

Tom Berget

tom.berget@pearlgroup.no

 

Kilder

www.lis.no

www.borregaard.no

https://www.dagsavisen.no/demokraten/nyheter/borregaard-og-borg-havn-sammen-om-nytt-gigantlager-1.1041846

https://www.sa.no/lagervirksomhet