Burger
Kontorer
Lysaker

Strandveien 8, inngang B, 6. etasje
1366 Lysaker
Oslo, Norge

+47 957 06 042
bernhard.olsen@pearlgroup.no

Sandefjord

Østre Kullerød 4
3241 Sandefjord

+47 957 06 042
bernhard.olsen@pearlgroup.no

Stockholm

Rosenborgsgatan 12
SE-169 74 Solna 
Sweden

+46 708 31 98 02
carl.ostholm@pearlgroup.se

Göteborg

Lindholmspiren 7c
417 56 Göteborg
Sverige

+46 73 633 62 57
per.bengtson@pearlgroup.se

Kyiv

Gulliver, 1A Sportyvna Square
01023 Kyiv
Ukraina

+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Riga

Krišjāņa Valdemāra street 21 - 20

Riga, LV-1010

Latvia

+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Singapore

Pearl Care Singapore PTE LTD
9 Temasek Boulevard
31F Suntec Tower 2
Singapore 038989

+47 932 87 712
tom.berget@pearlgroup.no

Helsinki

Osoite ilmoitetaan myöhemmin
Helsinki
Finland

+358 50 408 0566
tuomas.haimi@pearlgroup.fi

Ledelsen
Geir Thoresen

CEO Pearl Group

geir.thoresen@pearlgroup.no
+47 976 71 574

Tom Berget

Business Development Director

tom.berget@pearlgroup.no
+47 932 87 712

Therese Mellegård

Project Director

therese.mellegaard@pearlgroup.no
+47 415 03 212

Bernhard Olsen

CEO Pearl Norway

bernhard.olsen@pearlgroup.no
+47 957 06 042

Ingemar Goksøyr

CFO

ingemar.goksoyr@pearlgroup.no
+47 90 60 10 00

Stian Green

Director Pearl Care

stian.green@pearlgroup.no
+47 920 11 808

Trond Pedersen

Director International Operations

trond.pedersen@pearlgroup.no
+47 995 07 750

Carl Östholm

CEO Pearl Sweden

carl.ostholm@pearlgroup.se
+46 708 31 98 02

Skrevet av


Pearl Group

Publisert


06.01.2021

Fjellsport implementerer integrert EWM-løsning på S/4HANA

newsItem-1416cf370908

Våren 2019 implementerte Pearl Embedded Extended Warehouse Management (EWM) løsning på S/4HANA integrert med AutoStore for sportsbutikken Fjellsport, som det første selskapet i Norge.


Om Fjellsport:

– Fjellsport har hatt en betydelig vekst de siste årene og tilbyr Norges største utvalg kvalitetsprodukter til alle som liker tur og friluft. Vi er en del av Outnordic som har Nordens største outdoor-butikker på nett, med virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.


I 2018 omsatte Fjellsport for 340 millioner.


I Desember 2018 ble det kommunisert at Fjellsport og den svenske selskapet Outnorth går sammen i et felles morselskap med Egmont som majoritetseier. Netthandelselskapene får en samlet omsetning på over 1 milliard svenske kroner, og blir ledende i Norden.

Dette prosjektet var viktig for oss fordi logistikk er en nøkkel til fornøyde kunder. Både med svært raske leveranser (vi tilbyr allerede samme-dag-levering i Oslo), kontroll på hva vi har på lager, raskere mottak av nyheter og minst mulig feil på leveranser. Samtidig gir det oss muligheter til å utvikle systemene raskere enn tidligere. Verden kommer garantert til å forandre seg fremover også

Eric Sandtrø, Adm dir Fjellsport AS,

Embedded Warehouse Management

SAP har hatt ulike løsninger for håndtering av lager, og når SAP S/4HANA kom på markedet i 2016, ble Embedded Extended Warehouse Management (EWM) introdusert. Ved å ha en integrert EWM-løsning som en innebygget applikasjonskomponent i S/4HANA, så har man en langt mer kostnadseffektiv måte for et selskap å administrere og optimalisere lagerdriften sin på. Dette gir en rekke fordeler på grunn av en mer integrert og effektiv lagerstyringsmodell.


Valget på integrert EWM ble gjort fordi Fjellsport allerede bruker SAP S/4HANA som sin ERP-løsning, og siden EWM er en hel-integrert løsning. Fjellsport benytter AutoStore på sitt lager, og EWM kommuniserer meget godt med AutoStore. Pearl har samarbeidet med AutoStore i flere andre prosjektet, der også EWM har vært benyttet, og har hatt meget god erfaring med dette.


AutoStore er et norsk selskap som har røtter fra distribusjon av elektroniske komponenter. De fikk en ide om at det kunne være mulig å gå over til å lagre varer som i en rubikskube i stedet for tradisjonelle hyller. På denne måten slipper man å ha plass mellom hyllene, og lageret får mer kapasitet.

"Fjellsport jobber aktivt med å effektivisere prosesser og systemet, og de ansatte har vært involvert i å tilpasse løsningen og teste systemet sammen med oss. Vi i Pearl er avhengig av slike kunder som tar initiativ i utviklings og implementeringsprosessen, og de har gjort en meget god jobb", sier Geir Thoresen i Pearl.


Det er p.t ikke mulig å helautomatiskere hele lageret til Fjellsport, hovedgrunnen til dette er for eksempel produkter som er lange og vanskelig å håndtere med dagens robotteknologi.


Derfor er det noen produkter som må håndteres manuelt slik som ski, pulker og lignende. Dette har EWM løsningen støtte for, samtidig som målsetningen til Fjellsport er at alt som kan skal automatiseres.


Pearl har tidligere god erfaring med desentralisert EWM, så denne integrerte EWM implementeringen på S/4HANA er det første prosjektet Pearl har gjort med bruk av denne teknologien. Pearl har lært mye av prosessen, noe som vil komme både Fjellsport og andre kunder av selskapet til gode. Pearl har investert i prosjektet for å bygge opp kompetanse og erfaring med bruk av EWM, og ser nå fordelene knyttet til hvordan hele organisasjonen til Fjellsport får mer kontroll over alle prosessene som involverer lageret i verdikjeden.


Pearl har bygget app’er som løser spesifikke oppgaver for de ulike rollene i Fjellsport, og ser at Fiori-grensesnittet til SAP fungerer godt til å utvikle disse. Det er fremdeles noen justeringer som må til for at løsningen blir optimal, og Pearl vil sammen med Fjellsport jobbe med dette fremover.


– Vi i Fjellsport er avhengig av konsulenter som har god system- og prosesskontroll. Pearl har en operativ logistikkforståelse på området, og med denne forståelsen er det enklere å hente ut synergieffekter i systemet. Så langt har Pearl klart å etterleve dette på en meget bra måte, avslutter Eric Sandtrø.

Det er avgjørende for organisasjoner å evaluere de beste alternativene for sine egne individuelle formål, men med fleksibiliteten til å distribuere EWM på flere måter har SAP ytterligere forbedret verdien av en av de mest populære lagerstyringsløsningene tilgjengelig i dag. Skulle du trenge hjelp til å velge riktig alternativ til dine behov, er vi her for å hjelpe deg gjennom prosessen og sikre best mulig passform for din virksomhet.


Pearl har flere prosjekter som skal realiseres hos andre kunder på EWM, og vi gleder oss til å bruke den kunnskapen vi har fått igjennom dette prosjektet til å automatisere og optimalisere flere lagre.


Skal du møte den økte konkurransen i markedet og kravene til effektivitet i logistikk og lager, er dette fremtidens løsning.


Ta gjerne kontakt med oss for å snakke mer om Extended Warehouse Management både integrert og desentralisert, da vi er det konsulenthuset i Norge med størst ekspertise på dette området.


Jens Fossum, Salgs og Markedssjef
Mobil: 470 34 200


Kilder:

https://www.fjellsport.no/

https://www.pearlgroup.no/kundehistorier/fjellsport-no

https://autostoresystem.com/