Burger
Kontorer
Lysaker

Strandveien 8, inngang B, 6. etasje
1366 Lysaker
Oslo, Norge

+47 957 06 042
bernhard.olsen@pearlgroup.no

Sandefjord

Østre Kullerød 4
3241 Sandefjord

+47 957 06 042
bernhard.olsen@pearlgroup.no

Stockholm

Rosenborgsgatan 12
SE-169 74 Solna 
Sweden

+46 708 31 98 02
carl.ostholm@pearlgroup.se

Göteborg

Lindholmspiren 7c
417 56 Göteborg
Sverige

+46 73 633 62 57
per.bengtson@pearlgroup.se

Kyiv

Gulliver, 1A Sportyvna Square
01023 Kyiv
Ukraina

+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Riga

Krišjāņa Valdemāra street 21 - 20

Riga, LV-1010

Latvia

+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Singapore

Pearl Care Singapore PTE LTD
9 Temasek Boulevard
31F Suntec Tower 2
Singapore 038989

+47 932 87 712
tom.berget@pearlgroup.no

Helsinki

Osoite ilmoitetaan myöhemmin
Helsinki
Finland

+358 50 408 0566
tuomas.haimi@pearlgroup.fi

Ledelsen
Geir Thoresen

CEO Pearl Group

geir.thoresen@pearlgroup.no
+47 976 71 574

Tom Berget

Business Development Director

tom.berget@pearlgroup.no
+47 932 87 712

Therese Mellegård

Project Director

therese.mellegaard@pearlgroup.no
+47 415 03 212

Bernhard Olsen

CEO Pearl Norway

bernhard.olsen@pearlgroup.no
+47 957 06 042

Ingemar Goksøyr

CFO

ingemar.goksoyr@pearlgroup.no
+47 90 60 10 00

Stian Green

Director Pearl Care

stian.green@pearlgroup.no
+47 920 11 808

Trond Pedersen

Director International Operations

trond.pedersen@pearlgroup.no
+47 995 07 750

Carl Östholm

CEO Pearl Sweden

carl.ostholm@pearlgroup.se
+46 708 31 98 02

Skrevet av


Pearl Group

Publisert


02.08.2022

Nøkkelen til en bedre arbeidsflyt

GettyImages-1283021188
Med den nyeste generasjonen av brukergrensesnittet Fiori får du fullt utbytte av SAP S/4HANA. Slik sparer du både tid og penger.

 

– Fiori er SAPs nyeste grensesnitt for S/4HANA, men det er mer enn bare et program. Selv kaller de det en «brukeropplevelse», sier Espen Solvang, Fiori-rådgiver og konsulent på supply chain management-teamet i Pearl Group.

 

Denne våren har han og kolleger holdt frokostseminar om Fiori for kunder som lurer på hva Fiori er og hva det kan gjøre for dem. Budskapet er enkelt: Fiori er fremtiden.

 

Solvang forklarer at Fiori gir brukeren en enklere og mer intuitiv måte å kjøre SAP-transaksjoner på. Brukergrensesnittet er helt nytt, og i motsetning til tidligere SAP-grensesnitt er Fiori bygget for flere ulike enheter, fra smarttelefoner til nettbrett og touch-skjermløsninger på lager.

 

Fiori skiller seg også ut fra tidligere grensesnitt fordi det er bygget rundt noe SAP kaller «tiles» ­– fliser, på godt norsk. Disse er sammenliknbare med appene vi har på mobilene våre: Små programmer for spesifikke oppgaver. Du kan for eksempel ha en tile som viser dagens salgstall, en som viser nyheter, en som holder deg oppdatert på innkjøpsordre, og så videre. Mulighetene er uendelige.

 

– Med Fiori har SAP bygget et rollebasert grensesnitt, slik at det brukeren ser alltid vil være tilpasset rollen hun har. Innkjøpere, salgspersonell, økonomisjefer og lageransatte vil alle ha forskjellige innganger til brukergrensesnittet når de logger på, sier Solvang.

 

 

Alt på ett sted

 

Når du logger på Fiori, så er SAP Fiori Launchpad det første du møter. Denne startsiden er selve hjertet i systemet, og fungerer som en hjemskjerm for alt som foregår i Fiori. Her samler SAP all informasjonen og alle tiles du trenger, omtrent som på en smarttelefon.

 

– Du kan få masse forskjellig informasjon direkte i Fiori. Launchpaden blir et dashboard for bedriften, som er tilpasset deg som sluttbruker, sier Solvang.

 

Han forklarer at det også er enkelt å koble Fiori til eksterne systemer, for eksempel SAP Ariba eller SAP SuccessFactors.

 

– Hovedpoenget er at du samler all informasjonen som er relevant for din bedrift på et sted. Fiori er ikke bare et grensesnitt, det er en brukeropplevelse, sier Solvang.

 

SAP har brukt mye tid og krefter på å modernisere SAP og skape noe som er konsistent på tvers av enheter. Målet med Fiori er at alt skal være enkelt, effektivt og gjenkjennelig for sluttbruker.

 

– Når SAP har utviklet de nye applikasjonene i grensesnittet, så har de tenkt ut fra en forretningslogikk mer enn en SAP-logikk. Mange av måtene å jobbe på i det gamle systemet har nå blitt erstattet av nye Fiori-applikasjoner som har en mer moderne og mer intuitiv måte å arbeide på, sier Solvang.

 

Han forteller at mange kunder også synes det er kult at Fiori gir dem frihet til å gjøre egne tilpasninger i systemet. Du kan for eksempel bestemme hvilken temafarge du skal ha, lage snarveier eller lage egne varianter av faste applikasjoner.

 

– På den måten blir hele systemet litt mer ditt, sier Solvang.

 

 

Klar oppfordring

 

For Pearl Group og Solvang er anbefalingen til kundene klar: Med Fiori får du maksimalt ut av SAP S/4HANA.

 

– Mange forstår ikke helt hva som er forskjellen på Fiori og den gamle løsningen. Det å oppgradere til S/4HANA er i utgangspunktet en ren teknisk migrering, men for å få utnyttet det nye tekniske, og for å virkelig få utbytte av migreringen, så må du ta i bruk i Fiori, sier Solvang.

 

Han forklarer at SAP med Fiori gir tilgang på et stort antall nye applikasjoner, som alle er klare til bruk. Der man tidligere utviklet egne løsninger for rapporter, for eksempel, kan man nå ta i bruk standardiserte apper som ligger klare i Fiori.

 

– Dermed kan du øke effektiviteten hos sluttbruker. Du trenger færre klikk, og du må hoppe mindre fra vindu til vindu. Fiori gjør også at du kan automatisere flere prosesser, slik at du heller kan følge med på avvik, sier Solvang.

 

Å ta i bruk noe man ikke kjenner er alltid en utfordring, spesielt i næringslivet. Likevel er Solvang opptatt av å få frem at alle som bruker SAP i dag vil ha mye igjen for å gå over til Fiori. De nye funksjonene, og det nye designet, venner man seg fort til. Og når man først er i gang, er det bare fordeler.

 

– Det viktigste å huske på er at Fiori er et moderne og tidsriktig grensesnitt som er tilpasset sluttbruker. Og for å få utnyttet fordelene med HANA-databasen maksimalt, så må du ha Fiori. All innovasjon som skjer i SAP fremover vil foregå i Fiori, ikke i det gamle grensesnittet, sier Solvang.

3 store fordeler med Fiori

  • Embedded Analytics:

    Med Fiori kan du analysere transaksjondata i sanntid. Selger du noe, så får du informasjon om det en gang, uten å måtte kjøre ut rapporter. Fiori gjør også at du som kunde får maksimalt ut av en av de største fordelene med S/4HANA, nemlig det at alt du trenger av data ligger klart i HANA-databasen. Dette sparer mye tid. Hvis du ikke bruker Fiori, så får du ikke benyttet deg av denne fordelen.

  • Enterprise Search:

    Med Fiori får du også tilgang på Enterprise Search, en funksjonalitet som i praksis er som et Google-søk for bedriften din. Dette gjør at du kan søke opp all informasjon som angår transaksjonene dine, når som helst – enten det er kunder, leverandører eller ansatte.

  • Notifications:

    Med Fiori får du også mulighet til å skru på notifikasjoner. Litt som på Facebook kan du få beskjed om ting du må huske å følge opp, direkte i launchpaden.