Burger
Kontorer
Lysaker

Lysaker Torg 45
1366 Lysaker
Oslo, Norge

Stian Green
+47 920 11 808
stian.green@pearlgroup.no

Sandefjord

Østre Kullerød 4
3241 Sandefjord

Stian Green
+47 920 11 808
stian.green@pearlgroup.no

Stockholm

Rosenborgsgatan 12
SE-169 74 Solna 
Sweden

Carl Östholm
+46 708 31 98 02
carl.ostholm@pearlgroup.se

Göteborg

Fabriksgatan 1
412 50 Göteborg
Sverige

Per Bengtson
+46 73 633 62 57
per.bengtson@pearlgroup.se

Malmö

Hyllie Stationstorg 31
215 32 Malmö
Sverige

Johan Linde
+46 704 444 551
johan.linde@pearlgroup.se 

Kyiv

Gulliver, 1A Sportyvna Square
01023 Kyiv
Ukraina

Trond Pedersen
+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Riga

Krišjāņa Valdemāra street 21 - 20
Riga, LV-1010
Latvia

Armands Slihte
+ 37 126 539 878
armands.slihte@pearlgroup.no

Singapore

Pearl Care Singapore PTE LTD
9 Temasek Boulevard
31F Suntec Tower 2
Singapore 038989

Are Gløersen
+65 915 048 94
are.gloersen@pearlgroup.no

Helsinki

Pearl Finland Oy
Meritullinkatu 1
00170 Helsinki

Tuomas Haimi
+358 10 579 84 70
tuomas.haimi@pearlgroup.fi

Tampere

Pearl Finland Oy
Koskikatu 7 A 2
33100 Tampere

Helena Järvi
 +35810 579 8471
helena.jarvi@pearlgroup.fi

Gdansk

Convert Group Polska Sp. z o.o.
Al. Grunwaldzka 472C, Olivia Star Building
80-309 Gdańsk

Marzena Poiret
+48 731 210 882
marzena@pearlconvert.no

Ledelsen
Trond Skjellerud

CEO Pearl Group

trond.skjellerud@pearlgroup.no
+47 45 002 800

Bernhard Olsen

Managing Director PearlCare

bernhard.olsen@pearlgroup.no
+47 957 06 042

Carl Östholm

Managing Director ERP

carl.ostholm@pearlgroup.se
+46 708 31 98 02

Torkel Johannessen

Managing Director Commerce

torkel@pearlconvert.no
+47 458 60 292

Tom Berget

CCO

tom.berget@pearlgroup.no
+47 932 87 712

Therese Mellegård
Trond Pedersen

Director International Operations

trond.pedersen@pearlgroup.no
+47 995 07 750

Ingemar Goksøyr

CFO

ingemar.goksoyr@pearlgroup.no
+47 90 60 10 00

Stian Green

COO & CEO Pearl Norway

stian.green@pearlgroup.no
+47 920 11 808

Per Bengtson

CEO Pearl Sweden

per.bengtson@pearlgroup.se
+46 736 336 257

 

Helena Järvi

CEO Pearl Finland

helena.jarvi@pearlgroup.fi
 +35810 579 8471


Tuomas Haimi

COO Pearl Finland

tuomas.haimi@pearlgroup.fi
+358 10 579 84 70

Armands Slihte

CEO Pearl Latvia

armands.slihte@pearlgroup.no
+37 126 539 878


 

Marzena Poiret

Country Director Poland

marzena@pearlconvert.no
+48 731 210 882

Skrevet av


Pearl Group

Publisert


27.02.2024

Utvikle ditt talent med Pearl Academy: Møt Magnus, Per Håvard og Emelina

Pearl Academy trainees

I tråd med vår kultur for innovasjon og vekst er jakten på nye talenter et viktig satsningsområde i Pearl. Som trainee i Pearl Academy spesialiserer du deg innen SAP Software –  og lærer konsulentrollen i et av Nordens mest fremoverlente IT-miljøer. 

I denne artikkelen møter du tre tidligere traineer som deler sine erfaringer fra Pearl Academy, og gir en smakebit på hva trainee-programmet vårt kan by på. 

Emelina.profilbild2Emelina Farmängen

 – Som trainee får du en myk overgang til arbeidslivet og en stegvis introduksjon til rollen som SAP-konsulent. Samtidig studerer du til sertifisering på slutten av programmet. Det beste med på være trainee er at det du studerer, lærer du samtidig i praksis i virkeligheten, sier Emelina Farmängen. 

 

Hun gikk rett inn som trainee-rollen i 2023 etter masterstudiene i regnskap og finansiell styring, og er i dag Juniorkonsulent i Pearl. 

 

 – Trainee-programmet har en god balanse mellom det å bli godt kjent med den unike kulturen i Pearl på tvers av landegrensene, og det å lære metodikken i arbeidet som konsulent innen SAP, sier hun.

 

Som Nordens største SAP-partner og et ledende teknologiselskap innen forretningsløsninger og e-handel står det å skape stadig innovasjon og vekst sentralt i vår identitet. Å rekruttere og utvikle nye talenter er avgjørende - ikke minst på bakgrunn av den raske utviklingen innen SAPs portefølje. 

 

Derfor har vi siden 2016 drevet trainee-programmet Pearl Academy, som tar sikte på å utdanne unge talenter til å bli dyktige konsulenter innen et bredt spekter av systemer og fagfelter innen SAP Software. Siden startskuddet for det første trainee-kullet gikk i Oslo i august 2016, har vi hvert år tatt i mot en nye talenter, mens vi stadig har utviklet og forbedret innholdet. I løpet av de åtte årene som er gått etter oppstarten, har vi utvidet Pearl Academys geografiske nedslagsfelt, slik at du også kan bli trainee i Stockholm og Gøteborg. 

Mentorordning gir trygghet

Vi har en klar visjon for Pearl Academy om å utdanne og forme traineer til dyktige konsulenter som får realisert sitt talent og potensiale. For deg som trainee betyr det at du får en intensiv og lærerik vei fra studier til praktisk lærdom og reelle kundeprosjekter Pearl jobber med. Du får en mentor som følger deg gjennom hele programmet og sørger for at du lærer og lykkes.

magnus bild
Magnus Bjerkan

– I starten av trainee-programmet får du tildelt en mentor, som du ”skygger” ved å observere hvordan de jobber med faktiske kundeforhold og prosjekter. Jeg ble raskt sendt ut til kunde, der jeg gradvis ble involvert og løste ulike oppgaver. Samtidig som jeg lærte konsulentrollen, leste jeg til nye sertifiseringer innen mitt felt, sier Magnus Bjerkan, som var trainee i 2022-kullet og nå er ansatt som Konsulent innen salg i PSD-teamet. 

Per Håvard.profilbildPer Håvard Kolle

Per Håvard Kolle Hustved deler erfaringene til Bjerkan og Farängen om trainee-programmet som en godt balansert overgang fra akademiske studier til praktisk arbeidsliv. Hustvedt var trainee fra august 2023, og i februar starter han som Juniorkonsulent i Pearl Norge.

 

– Du får en introduksjon til hvordan man jobber som konsulent, og ikke minst får du en trygghet ved du at får tid til å lære gradvis, med en egen mentor og gode, hjelpsomme kolleger som står rundt deg. Den trygghetsfølelsen tar jeg med meg videre, sier Hustvedt. 


Utdanningsbakgrunnen hans er en BA i økonomi og administrasjon, og en mastergrad i industriell innovasjon og digital sikkerhet. Som trainee rakk han å ta hele tre sertifiseringer i SAP, to av dem i forretningsområder innen salg.

Dobbel læring: Konsulentrollen og spesialisering i SAP

I løpet av trainee-perioden har de tre traineene tilegnet seg kunnskap om forretningsområder, konsulentarbeid og fagfelter innen SAP som er avgjørende i rollene de nå har som Juniorkonsulenter i Pearl.


– Etter trainee-perioden har jeg blant annet vært med på å utvikle flere apper for en stor norsk retail kunde, hvor jeg har sett på det funksjonelle i hvordan de bør legges opp, sammen med IT-ressurser fra kunden og en utvikler hos oss i Pearl. Jeg har også opprettet flere nye butikker i SAP slik at de er klare til å drive butikk ved åpning. I alt dette arbeidet har jeg brukt mye av det jeg lærte som trainee om hva som er mulig å få til i SAP, sier Bjerkan, og utdyper: 


– Det mest verdifulle med trainee-perioden er at du lærer å bli en god konsulent, noe som er et ettertraktet yrke. Du lærer hvordan man bør oppføre seg ut hos kunde, hvordan håndtere møter, hvilke spørsmål det er smart å stille og å forsøke å se ting fra kundens perspektiv, sier Bjerkan. 

Hustvedt tar med seg spesifikk kunnskap fra trainee-programmet som vil bli viktig i jobben som Juniorkonsulent.

– Som trainee lærte jeg for eksempel prosessen i hvordan et salg foregår i SAP-systemet, fra en salgsordre blir skapt og frem til leveranse. Alt som skjer i virkeligheten, skjer også i SAP-systemet. Det er et digitalt speilbilde, på et vis, forklarer han, og legger til: 


 – Jeg fikk ganske tidlig ansvar for monitorering av to bedrifter, der jeg følger med på hva som skjer i deres kassasystem og det som kommer inn i SAP, nøster opp feil og retter dem. Jeg ble godt kjent med hvordan SAP fungerer, og hvordan prosessen foregår. Den læringen la et utmerket grunnlag for det jeg skal gjøre nå som Juniorkonsulent, sier han. 

Pearl Academy Trainees 2023

 

Sterk kultur for deling og fellesskap

I tillegg til å tilby sertifiseringer og en mentorordning tar Pearl Academy sikte på å utdype forståelsen av hvem vi er i Pearl og skape et sammenhengende fellesskap på tvers av landegrensene i selskapet. 

– Jeg ble sett som individ, og ønsket velkommen av alle helt fra starten av programmet da vi hade et toukers kurs i Købehavn, der både teamledere og mentorer kom fra Norge, Gøteborg og Stockholm for å hilse på oss. Det kjennes som at du blir satt pris på av nære kolleger, og det er kjennetegnet av et fellesskap der alle er med, sier Farmängen, og får følge av Hustvedt. 


 – I Pearl opplevde jeg en veldig inkluderende kultur der alle er opptatt av å hjelpe hverandre og sørger for at du som trainee får all den hjelp du trenger. Jeg opplever at det er en flat struktur i Pearl, der for eksempel både traineer og sjefene sitter sammen rundt lunsjbordet, sier han. 


Alle våre traineer så langt rapporterer om at Pearl har et utmerket kultur for å hjelpe hverandre – noe også Bjerkan undertegner på. 


 – Jeg ble møtt av imøtekommende og smilende kolleger, i et miljø med lav terskel for å stille spørsmål fra første dag. Du merker godt at folk har lyst til å hjelpe og lære bort, slik at du alltid får svar på det du lurer på. I Pearl er det et tydelig fokus på å dele kunnskap og å løfte hverandre opp, sier han.  

 

Vår erfaring viser at bedriftskulturen vi er så stolte av i Pearl er en suksessfaktor for at de nyansatte ikke bare trives – men også blir inspirert til å prestere på sitt høyeste nivå og realisere sitt talents fulle potensiale. Det skaper resultater, innovasjon og vekst for Pearl – og en knallstart på karrieren for våre traineer. 

Faktaboks:

Dette er Pearl Academy

  • Et seksmåneders trainee-program for å bli sertifisert konsulent innen SAP Software som har oppstart i august hvert år.

  • Du kan bli trainee innen ett av disse fagområdene: Insight, Finance, Integration, Logistics/sales, VIM (Vendor Invoice Management) og Development.

  • Om programmet: Du blir kjent med hvem vi er i Pearl, våre ledere og mentorer, og kullet ditt, gjennom felles samlinger og oppgaver i Norge eller Sverige. Én eller flere sertifiseringer i SAP, selvstudier og praktisk arbeidserfaring i pågående prosjekter, ledsaget av en mentor som følger deg opp hele veien.

  • Om sertifiseringene: Én grunnleggende sertifisering etter introduksjonskurs, og én eller flere avsluttende sertifiseringer innen et valgt fagområde etter endt trainee-periode.

  • Opptakskvalifikasjoner: BA-grad eller Mastergrad i teknologi, business, økonomi eller ledelse.

  • Personlige kvalifikasjoner: Interesse og forståelse for teknologi, løsningsfokusert i forhold til hvordan teknologi kan løse utfordringer for våre kunder, og sulten på å lære raskt og få ny kunnskap.

  • Vil du søke på trainee-programmet? Vi har kun noen få plasser igjen i trainee-kullet 2024, så vær rask med å søke!


Start karrieren i Pearl her.