Burger
Kontorer
Lysaker

Strandveien 8, inngang B, 6. etasje
1366 Lysaker
Oslo, Norge

+47 957 06 042
bernhard.olsen@pearlgroup.no

Sandefjord

Østre Kullerød 4
3241 Sandefjord

+47 957 06 042
bernhard.olsen@pearlgroup.no

Stockholm

Rosenborgsgatan 12
SE-169 74 Solna 
Sweden

+46 708 31 98 02
carl.ostholm@pearlgroup.se

Göteborg

Lindholmspiren 7c
417 56 Göteborg
Sverige

+46 73 633 62 57
per.bengtson@pearlgroup.se

Kyiv

Gulliver, 1A Sportyvna Square
01023 Kyiv
Ukraina

+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Riga

Krišjāņa Valdemāra street 21 - 20

Riga, LV-1010

Latvia

+47 995 07 750
trond.pedersen@pearlgroup.no

Singapore

Pearl Care Singapore PTE LTD
9 Temasek Boulevard
31F Suntec Tower 2
Singapore 038989

+47 932 87 712
tom.berget@pearlgroup.no

Helsinki

Osoite ilmoitetaan myöhemmin
Helsinki
Finland

+358 50 408 0566
tuomas.haimi@pearlgroup.fi

Ledelsen
Geir Thoresen

CEO Pearl Group

geir.thoresen@pearlgroup.no
+47 976 71 574

Tom Berget

Business Development Director

tom.berget@pearlgroup.no
+47 932 87 712

Therese Mellegård

Project Director

therese.mellegaard@pearlgroup.no
+47 415 03 212

Bernhard Olsen

CEO Pearl Norway

bernhard.olsen@pearlgroup.no
+47 957 06 042

Ingemar Goksøyr

CFO

ingemar.goksoyr@pearlgroup.no
+47 90 60 10 00

Stian Green

Director Pearl Care

stian.green@pearlgroup.no
+47 920 11 808

Trond Pedersen

Director International Operations

trond.pedersen@pearlgroup.no
+47 995 07 750

Carl Östholm

CEO Pearl Sweden

carl.ostholm@pearlgroup.se
+46 708 31 98 02

Skrevet av


Pearl Group

Publisert


06.01.2021

Motek implementerer integrert EWM-løsning på S/4HANA

newsItem-1593cf370908

Motek og Pearl har hatt et tett partnerskap siden 2014, hvor de valgte å kjøre forretningen på Pearls SAP-baserte mal-løsning. I 2017 var Motek den første retailbedriften i Europa på S/4, en oppgradering levert av Pearl på kun åtte uker. Høsten 2019 skulle S/4-løsningen oppgraderes til versjon 1809, og nok en gang var Pearl på saken.

 

– Vår erfaring er at oppgraderingen har gått veldig mye enklere enn det vi hadde fryktet, sier IT-sjef hos Motek, Ketil Greve Aubert. – De programmene SAP har levert har fungert, og Pearl har hjulpet til og stått på for å få det på plass. Etter at vi startet er det nå under 2 måneder fra vi sa ok til vi faktisk er oppe på ny versjon. For oss er det veldig viktig at vi har en partner som tar helhetsansvaret for både databasedrift og selve SAP-programmet. Og det gjør Pearl.

 

Høsten 2019 annonserte Motek at de skulle flytte inn i midlertidige lokaler på Frogner fordi deres eksisterende lager i Oslo skulle rives og moderniseres. I denne sammenheng tok Motek kontakt med Pearl. Motek ønsket et nytt lagersystem som kunne støtte deres eksisterende lagerprosesser og behov, og samtidig gi de høy grad av automatisering og effektivitet.
 
 

Tett partnerskap

Samme høst startet implementeringen av en Embedded Extended Warehouse Management (EWM)-løsning på S/4 HANA for Motek, en komplett lagerløsning levert av Pearl med direkte integrasjon mot AutoStore. Implementeringen skulle foregå parallelt med flytte-prosessen, noe som utgjorde et krevende prosjekt. Det tette partnerskapet mellom Pearl og Motek fikk nok en gang vist seg fra sin beste side, og var avgjørende for det gode resultatet.

Jeg er svært godt fornøyd med Pearl som partner på EWM- og flytteprosjektet til Motek. Vi får gode ressurser inn i prosjektet, og dere er på ballen – sammen med oss – i tykt og tynt. Det kjennes godt og trygt i det krevende prosjektet vi har gjennomført.

Jørn Sæbø, CFO- og Logistikkdirektør hos Motek.

Om Motek

Motek er en stor leverandør av verktøy og festemidler til proffmarkedet innen bygg og anlegg. Selskapet importerer sterke merkevarer som Hilti, Festool og Stanley Bostitch. I tillegg har de en egenutviklet merkevare innenfor festemidler og fugemasselim. Motek ble grunnlagt i 1954 da de fikk Hilti-agenturet. I dag sysselsetter de mer enn 320 årsverk og er landsdekkende. Med dette innebærer 120 selgere ute på byggeplasser, direkte leveranser, kundeservice, 30 butikker og e-handel via motek.no. Motek var den første retailbedriften i Europa på S/4.


Embedded Warehouse Management hos Motek

SAP S/4 HANA kom på markedet i 2016. På samme tid ble også Embedded EWM introdusert. Ved å ha en integrert EWM-løsning som en innebygget applikasjonskomponent i S/4 HANA, har man en langt mer kostnadseffektiv måte å administrere og optimalisere lagerdriften sin på. Dette gir en rekke fordeler på bakgrunn av en mer integrert og effektiv lagerstyringsmodell.

 

Embedded EWM er en kostnadseffektiv løsning som gir en optimalisert lagerstyring og muligheten for å automatisere prosesser. For å holde sin markedsposisjon og fremme videre utvikling i et globalt marked, så var EWM et godt valg for Motek. Embedded EWM ble et naturlig valg på bakgrunn av deres allerede eksisterende SAP S/4 HANA-løsning. Motek valgte også å bruke AutoStore som en del av sin lagerløsning for å effektivisere lagerkapasiteten.

Integrasjon mot AutoStore

Etter å ha implementert en tilsvarende løsning, også med integrasjon mot AutoStore, hos Fjellsport noen måneder tidligere hadde Pearl kompetansen for å levere et godt produkt. Kompletts EWM-løsning med AutoStore- integrasjon har også vært en erfaringsbygger for Pearl, sammen med andre desentraliserte EWM-prosjekter. Løsningen hos Motek var derfor bygget på Pearls tunge kompetanse og erfaring med EWM.

Motek fikk installert AutoStore på Frogner, hvor Pearl tok ansvar for å skape knytningen mellom AutoStore og EWM. Varer som ikke passet inn i AutoStore ble plassert på reoler med god merking av lokasjoner og soner. Løsningen dekker dermed kommunikasjonen mellom AutoStore og EWM, samt smarte og brukervennlige App-er for alle prosesser i den manuelle delen av lageret, ved bruk av Fiori-grensesnittet. Alt i én og samme løsning.

 

Gjenbruk av løsninger med tilpasninger etter behov

– Vi har troen på og god erfaring med at smarte løsninger ofte kan gjenbrukes hos flere kunder, med tilpasning til hver kundes spesifikke behov, sier konsernsjef i Pearl, Geir Thoresen. – Ofte begrenser dette kompleksiteten i prosjektfasen og forkorter tiden til Go-Live (produksjonssetting av løsningen).

 

Dette ble også erfart med Motek EWM-prosjektet, i slutten av oktober 2019 startet oppsettet, og i januar 2020 flyttet mottak sin første pall med varer inn på det nye lageret.

 

– Pearl investerer i prosjekter for å bygge opp kompetanse og erfaring ved bruk av EWM, og det kommer både Motek og andre kunder til gode. Vi har flere prosjekter som skal realiseres hos andre kunder på EWM, og gleder oss til å bruke denne kunnskapen og erfaringen til å optimalisere flere lagre. Det er avgjørende for organisasjoner å evaluere de beste alternativene for sine egne individuelle formål. Med fleksibiliteten til å distribuere EWM på flere måter har SAP ytterligere forbedret verdien av en av de mest populære lagerstyringsløsningene tilgjengelig i dag, sier Thoresen.

 

Kontakt oss for mer informasjon

Trenger du hjelp til å velge riktig alternativ til dine behov, er vi her for å hjelpe deg gjennom prosessen og sikre best mulig passform for din virksomhet. Skal du møte den økte konkurransen i markedet og kravene til effektivitet i logistikk og lager, er dette fremtidens løsning.


Ta gjerne kontakt med oss for å snakke mer om EWM, både integrert og desentralisert, da vi er konsulenthuset i Norge med størst ekspertise på området.